Voditelji

Iva Rinčić

Nakon završene opće gimnazije, diplomirala je 2009.god. na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bila je odlična studentica kroz sve četiri godine, te i zbog izvrsnog trećeg mjesta na prijamnom ispitu primala stipendiju Grada Zagreba.

Od najranijeg je djetinjstva već imala izrazit afinitet prema sportu što joj je zapravo i odredilo njezin životni put. Bavila se aktivno atletikom te je neko vrijeme bila i trenerica u HAAK-u „Mladost“. Tijekom studija posebno je bila zainteresirana za anatomiju, fiziologiju i psihologiju. U skladu s time usmjerila je OKT-Fitness kao specijalizaciju na četvrtoj godini studija te odmah počela i raditi u fitnessu za žene kao osobni tener, ali i voditi medicinsku jogu, nakon što je kao apsolvent već 2008.god. uspješno prošla i obuku u Medical yoga centru. Također se okušala i kao trenerica u Power Plate Institutu Zdravih vibracija te je i certificirana za Power Plate trening. Osim fitnessa i yoge bila je i voditeljica sportskih programa za predškolsku djecu u vrtićima, a danas unutar svoje Udruge aktivno vodi yogu te radi i u školi kao profesorica tzk-a.

img_9313

U želji za još većim napredovanjem, u 9. mjesecu  2015. g. upisuje Sangha Om yoga school 200 satni program pod vodstvom Snježane Nine Vukas (pionirke Vinyasa yoge u Hrvatskoj)  i uspješno ga završava u 11. mj. 2016.g.

Sangha Om yoga school jedna je od najstarijih yoga škola za učitelje dinamičnijih yoga sustava u Zagrebu i Hrvatskoj. Program je registriran i osmišljen u skladu sa standardima Yoga Alliance-a, koji je najveća svjetska asocijacija za registraciju i provjeru kvalitete yoga učitelja i yoga škola. Diploma škole verificirana je od strane Yoga Alliance-a te je važeća svugdje u svijetu.

200 satni program  osposobljava za sigurno i kompetentno podučavanje skraćene Ashtanga yoga prve serije te različitih Vinyasa flow slijedova, odnosno vođenje Integralne Vinyase, sustava koji u svaku praksu integrira inteligentne asana slijedove te ostale prakse poput pranayame, mudre, vizualizacije.

“Sada mi je cilj, putem Udruge „Jogom do zdravlja“, svoje znanje i ljubav prema yogi te sve njezine  blagodati što na duh, što na tijelo dijeliti sa drugim ljudima te im mamiti osmijeh na lice i zadovoljstvo u ovoj sve užurbanijoj današnjici gdje imamo sve manje vremena za sebe.”

 

Leave a comment