Voditelji

Iva Rinčić

Nakon završene opće gimnazije, diplomirala je 2009.god. na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bila je odlična studentica kroz sve četiri godine, te i zbog izvrsnog trećeg mjesta na prijamnom ispitu primala stipendiju Grada Zagreba.

Od najranijeg je djetinjstva već imala izrazit afinitet prema sportu što joj je zapravo i odredilo njezin životni put. Bavila se aktivno atletikom te je neko vrijeme bila i trenerica u HAAK-u „Mladost“. Tijekom studija posebno je bila zainteresirana za anatomiju, fiziologiju i psihologiju. U skladu s time usmjerila je OKT-Fitness kao specijalizaciju na četvrtoj godini studija te odmah počela i raditi u fitnessu za žene kao osobni tener, ali i voditi medicinsku jogu, nakon što je kao apsolvent već  2008.god. uspješno prošla i obuku u Medical yoga centru. Također se okušala i kao trenerica u Power Plate Institutu Zdravih vibracija te je i certificirana za Power Plate trening. Osim fitnessa i yoge bila je i voditeljica sportskih programa za predškolsku djecu u vrtićima, a danas unutar svoje Udruge aktivno vodi yogu te radi i u školi kao profesorica tzk-a.

img_9313

U želji za još većim napredovanjem, u 9. mjesecu  2015. g. upisuje Sangha Om yoga school 200 satni program pod vodstvom Snježane Nine Vukas (pionirke Vinyasa yoge u Hrvatskoj)  i uspješno ga završava u 11. mj. 2016.g.

Sangha Om yoga school jedna je od najstarijih yoga škola za učitelje dinamičnijih yoga sustava u Zagrebu i Hrvatskoj. Program je registriran i osmišljen u skladu sa standardima Yoga Alliance-a, koji je najveća svjetska asocijacija za registraciju i provjeru kvalitete yoga učitelja i yoga škola. Diploma škole verificirana je od strane Yoga Alliance-a te je važeća svugdje u svijetu.

200 satni program  osposobljava za sigurno i kompetentno podučavanje skraćene Ashtanga yoga prve serije te različitih Vinyasa flow slijedova, odnosno vođenje Integralne Vinyase, sustava koji u svaku praksu integrira inteligentne asana slijedove te ostale prakse poput pranayame, mudre, vizualizacije.

“Sada mi je cilj, putem Udruge „Jogom do zdravlja“, svoje znanje i ljubav prema yogi te sve njezine  blagodati što na duh, što na tijelo dijeliti sa drugim ljudima te im mamiti osmijeh na lice i zadovoljstvo u ovoj sve užurbanijoj današnjici gdje imamo sve manje vremena za sebe.”

Petra Petrovečki Nevistić (suosnivačica Udruge YDZ)

IMG_2619

Nakon završene opće gimnazije upisuje Kineziološki fakultet u Zagrebu. Kao odličan student, već nakon 1. godine studiranja počinje primati državnu stipendiju. Diplomirala je s temom fizioloških promjena EKG-a kod treniranih osoba. Nakon završenog fakulteta radi kao osobni fitness trener i trener kinesisa, te kao prof. tzk-a.

Sa jogom se prvi puta susreće kao apsolvent 2006.g i odmah upisuje obuku u Medical yoga centru koju uspješno završava i počinje voditi medicinsku jogu. Kroz sedam godina iskustva vođenja medicinske joge usavršava svoje znanje na području joga terapije i mogućnost prilagodbe vježbanja ljudima različitih zdravstvenih potreba. No njen jogijski put kreće i u drugom smjeru. 2011.g. prvi puta se susreće sa dinamičnim oblicima joge kao što su ashtanga yoga i sve njene izvedenice od vinyasa flow do power yoge. Nakon kratkog vježbanja, 2012.g upisuje Gaia yoga teacher training* pod vodstvom Sandre Đidare Bianco i uspješno ga završava 2014.g. Tokom trajanja teacher traininga pohađa radionice poznatih svjetskih učitelja yoge kao što su Jadranko Miklec, Lea Lončar, Amadio Bianchi, Tom Richter i drugi.

*GaiaYoga 200-satni program edukacije je prvi Astanga & Vinyāsa TT program u Hrvatskoj, utemeljen još 2006. godine priznat od međunarodne krovne organizacije “Yoga Alliance”. Vježbanje, proučavanje i podučavanje asana centralni su dio programa, uz velik dio praktičnog promatranja, asistiranja i vođenja satova. Posebna pažnja usmjerena je i na pranayamu, koja se podučava prema tradiciji O.P. Tiwarija i Kaivalyadhama instituta (Lonavla, Indija). Lekcije o joga filozofiji, kriyama, meditaciji, sanskrtu, fizičkoj i energetskoj anatomiji, ayurvedi i jogijskoj prehrani, koje vode poznati hrvatski i internacionalni učitelji, dodatno obogaćuju program edukacije, čineći ga jednim od najkvalitetnijih i najkompletnijih Yoga Teacher Training programa na ovim područjima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s